Beste mål

Hvert år deles det ut en rekke forskjellige priser for årets beste scoring i fotball. Her skal vi se litt på noen av de hotteste prisene som deles ut og presenterer deg i tillegg noen videoklipp fra en rekke fantastiske goals!

FIFA Puskás Award

FIFA Puskás Award er en pris som ble etablert 20. oktober 2009 av Fédération Internationale de Football Association (FIFA), på oppdrag fra tidligere president Sepp Blatter for å belønne spilleren, mann eller kvinne, som har scoret årets mest spektakulære eller “vakreste” mål. Prisen er til ære for Ferenc Puskás, spissen til Real Madrid på slutten av 1950- og 1960-tallet, og sentrale medlem av den svært vellykkede ungarske siden av samme epoke.

Videoklipp fra FIFA Puskás Award:

UEFA Best Player in Europe Award

UEFA Best Player in Europe Award er en pris som gis til fotballspilleren som spiller for en europeisk fotballklubb og som regnes som den beste spilleren fra den forrige sesongen. Prisen, som ble opprettet i 2011 av UEFA, er rettet mot å gjenopplive the European Footballer of the Year Award (Ballon d’Or), som ble sammenslått med FIFA World Player of the Year Award i 2010, nå ved navn FIFA Ballon d’Or. Den erstatter også UEFA Club Footballer of the Year award.

Videoklipp fra UEFA Best Player in Europe Award:

BBC Goal of the season

I engelsk fotball, er Goal of the season en årlig konkurranse og pris som gis på BBCs Match of the Day til ære for den mest spektakulære scoringen for den sesongen. Den blir vanligvis utdelt til en av vinnerne av de ti foregående Goals of the Month, selv om målet kan, og har, kommet fra en hvilken som helst kamp i den ordinære sesongen, inkludert internasjonale kvalifiseringskamper og treningskamper- potensielt fra sesongens åpningskamper til slutten på den europeiske sesongen UEFA Champions League-finalen. I flere tilfeller har målet kommet i finalekampen i den innenlandske sesongen, FA-cupfinalen, noe som Steven Gerrards målscoring i kampens siste spilleminutt i 2006 er et godt eksempel på.

Videoklipp fra BBC Goal of the season:

Beste mål