Oddsleksikon: Hjelp til nybegynner på odds

Veddemål

Deltagelse i et spill der utfallet er avhengig av resultatet i den utvalgte begivenheten. Veddemålet som legges av klienten et utenfor kontrollen av pengespillenes arrangør. Premiegevinsten er avhengig av veddemålets utfall. Veddemålet kan enten være korrekt eller feil. Gevinstbeløpet er avhengig av beløpet som satses, samt av vinneroddsen som bestemmes på forhånd av veddemålet, kalt “totalisator” og “tipping” i Gamblingloven.

Tippekupong

Deltagelse i et spill der utfallet er avhengig av resultatet av den valgte begivenheten. Veddemålet som legges av klienten et utenfor kontrollen av pengespillenes arrangør. Premiegevinsten er avhengig av veddemålets utfall. Veddemålet kan enten være korrekt eller feil. Gevinstbeløpet er avhengig av beløpet som satses, den prosentvise andelen av det totale antallet veddemål som bestemt av arrangøren, antallet mennesker som satset riktig, samt totalbeløpet av deres veddemål.

Liveodds

Veddemål som legges mens en begivenhet er i gang, der oddsen oppdateres fortløpende under begivenheten i henhold til den gjeldende statusen i begivenheten.

Legge et veddemål

En avtale som gjøres mellom arrangøren og klienten, der emnet i avtalen er veddemålet som gjøres av klienten mot arrangøren. Begge parter må oppfylle forpliktelsene sine ifølge denne avtalen. For klienten betyr dette å legge veddemålet og deretter godkjenne det endelige resultatet i begivenheten (tap eller gevinst). For arrangøren betyr dette å utbetale gevinstene ifølge reglene. Veddemålene gjennomføres ved å godkjenne innsatser fra spillerne med betingelsene tilbudt av arrangøren.

Tippekvittering

En offisiell kvittering, som kan utstedes på papir, magnetiske transportører eller andre elektroniske enheter. Klienten har muligheten til å legge innsatser på nettet. I slike tilfeller er tippekvitteringen en offisiell kvittering som lagres på arrangørens server.

Innsats

Et pengebeløp som garanterer oppfyllelse av forpliktelsene som klienten har overfor arrangøren. Beløpet betales av klienten for deltagelse i spillet ved å forutsi utfallet av en eller en gruppe begivenheter.

Utfall

Resultatet fra en sportslig eller annen begivenhet som arrangøren tilbyr vinnerodds på, og der et veddemål ble lagt.

Markeder

En oversikt med begivenheter og vinnerodds på utfallene som tilbys av arrangøren for tipping.

Begivenheter

Sportslige, politiske og underholdende begivenheter som finner sted i virkeligheten, der arrangøren tilbyr odds på vinnende utfall.

Oddsleksikon: Hjelp til nybegynner på odds