Champions League – beste toppscorere

UEFA Champions League er en årlig kontinental fotballklubb-turnering som er organisert av Union of European Football Associations (UEFA) og består av lag fra toppdivisjonene i europeiske klubber. Dette er en av de mest prestisjefylte turneringene i verden, og den mest prestisjetunge klubbturneringen i europeisk fotball, spilt av de nasjonale ligamesterne (og, for noen land, en eller flere oppkommere) fra hver UEFA-landsforening. Finalen i 2012-13- turneringen var den mest sette UEFA Champions League-finalen til dags dato, så vel som den mest sette årlige sportsbegivenheten i verden i 2013 med hele 360 millioner TV-seere.

Konkurransen, som ble Introdusert i 1992, erstattet European Champion Clubs Cup, eller rett og slett European Cup, som hadde kjørt siden 1955, og det ble lagt til et gruppespill til konkurransen slik at flere deltakere fra visse land kunne delta. 1992-turneringen var i utgangspunktet en knockout-turnering kun tilgjengelig for de beste klubbene fra hvert land.
Mens de fleste av Europas nasjonale ligaer fortsatt bare kan sende deres nasjonale ligamester, kan nå europas sterkeste nasjonalligaer sende opp til fem lag.
Videoklipp – Barcelona vs Manchester City – Champions League 2016

Beste toppscorere

Cristiano Ronaldo rager i champions league med tidenes scoringshistorikk med 95 scoringer, tett etterfulgt av Messi, som har 89 scoringer etter hans hattrick mot Man City. Raul sin lange serie av 71 scoringer i hans lange strålende karriere, plasserer ham like bak Messi og Ronaldo.
Lionel Messi og Ronaldo har byttet på å ligge i ledelsen seg i mellom med å kunne bli tidenes største toppscorer i UEFA Champions Leagues historie de siste 2 årene. Ronaldo har passert Messi som tidenes toppscorer i Champions League historie med 95 scoringer, mens Messi har 89 scoringer siden 19. oktober 2016.

Odds toppscorere

Tidligere i år, tjente en gjeng Leicester City- fans noen ekstra slanter ved å satse på at laget deres ville vinne Premier League med en odds på rundt 5000/1. Ikke alle er like heldige som de Foxes-fansen, tenker du nok.

Nå er Leicester City i Champions League, men hvilken mulighet har de i markedet til å vinne turneringen?