Luis Suarez – Best i verden?

Luis Suarez konferens

Luis Suarez er en av de beste fotballspillerne i verden. Den uruguayanske spilleren ble født 24 januar 1987 i byen Salto ved grensen til Argentina. Suarez vokste opp med sin mor og sju brødre etter at foreldrene skilte lag på midten av 90-tallet. Fotballegenskapene ble utviklet på gaten og som elleve åring ble han invitert på en nasjonal treningsleir. Dessverre måtte han avslå siden han ikke hadde råd til fotballsko.

Etter gullkantede avtaler med storklubber som Ajax, Liverpool og Barcelona er det ingen tvil om at Suarez er et stort talent, med et litt spesielt temperament som vi kommer nærmere inn på senere.

La Liga toppscorer 2015/16

Barcelona-spilleren scoret hat-trick i den siste kampen i 2015/2016 sesongen og ble med dette La Ligas toppscorer med 40 nettkjenninger. For denne prestasjonen ble Suarez tildelt Pichichi trofeet, og ble den første spilleren siden 2009 til å motta både Pichichi trofeet og Gullskoen, foruten Lionel Messi og Cristiano Ronaldo.

Odds på Suarez

Det er flere steder på nett hvor man kan gamble og satse penger på hendelser, mål, utdelte kort, resultat og så videre. En nordmann satset 32 kroner på at Suarez ville bite noen under VM i 2014. Med en odds på 175-1 sikret mannen fra Trondheim seg omtrent 6000 kr.

Du kan velge å spille på La Liga og at Luis Suarez blir neste sesongs toppscorer i Spania (foreløpig 3.00 i odds), toppscorer i Champions League (40-1 i odds) eller toppscorer under fotball-VM i 2018.

Skandaler

Suarez skandaler

Luis Suarez er kjent for å være en temperamentsfull fotballspiller. Han er kjent for å pådra seg en flere gule og røde kort enn sine lagkamerater, og har vært suspendert flere ganger på grunn av dette og andre hendelser. I tillegg har det vært en rekke biteepisoder relatert til Luis Suarez.

Den første suspensjonen var i 2008/09 sesongen etter en krangel om et frispark med lagkameraten Albert Luque under en kamp.

Den 20 november 2010 så Suarez rødt, og bet PSV spilleren Otman Bakkal i skulderen under en kamp. Han ble suspendert i to kamper og fikk en bot som ble donert til et veldedig formål. Det styrende organet for Nederlandsk fotball, Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB) kikket nærmere på saken, og valgte å øke utestengningen til syv kamper.

Etter å ha ankommet og spilt for Liverpool i èn sesong ble Suarez funnet skyldig i rasistiske bemerkninger mot Manchester United spilleren Patrice Evra. Straffen for dette ble åtte kampers karantene og en bot på 40.000 pund.

Den andre biteepisoden skjedde 21 april 2013 da Suarez bet Chelsea spiller Ivanovic i armen. Dette førte til en 10 dagers utestengelse og bekreftet en måned senere at han ønsker å forlate den engelske klubben.

Den tredje biteepisoden fant sted under en avgjørende kamp i gruppespillet under fotball-VM i 2014. Suarez bet den italienske spilleren Giorgio Chiellini i skulderen. Dommeren så ikke episoden, men basert på video og andre bevis valgte FIFA å utestenge Suarez fra resten av mesterskapet, all fotball i 4 måneder (treninger etc.), 9 internasjonale kamper og en bot på ca 700 000 kr. Mens utestengelsen pågikk ble overgangen til Barcelona et faktum, men debuten måtte la vente på seg.

Karriere

Som 18 åring fikk Suarez sin debut på førstelaget til Club Nacional de Football og scoret sitt første mål i 2005. Den nederlandske klubben FC Groningen kjøpe talentet for 800 000 euro før 2006/2007 sesongen. Han ble plassert på reservelaget for å tilpasse seg spillestil og lære seg språket. På den tiden snakket Suarez hverken engelsk eller nederlandsk.

Ajax

Etter første sesong, ble Suarez kjøpt av den nederlandske storklubben Ajax for 7.5 millioner euro med en kontrakt frem til 2012. Han storspilte for klubben, scoret mange mål og spilte en viktig rolle i plasseringen i Eredivisie . Det ble også lagt merke til Suarez pådro seg flere gule kort enn hans lagkamerater, og ble i tillegg suspendert to ganger; en kamp for sju gule kort for sesongen og en kamp etter en krangel med lagkameraten Albert Luque.

2010/2011 sesongen startet med stor interesse fra andre klubber på grunn av prestasjonen for Uruguay under fotball VM og antall mål som Suarez har puttet i nettmaskene gjennom tidligere sesonger. Mål nummer 100 for Ajax ble scoret i den tredje kvalifiseringsrunden til mesterligaen i 2010. Under suspensjonen for biteskandalen aksepterte Ajax et tilbud på 26,5 millioner euro fra Liverpool. Suarez endte sin karriere i Ajax med 111 mål på 159 kamper.

Liverpool

beste luis suarez mål liverpool

Etter signeringen av en fem og et halvt års kontrakt frem til 2016, fikk Suarez sin debut for Liverpool 2 februar 2011, og scoret sitt første mål i samme kamp. I påfølgende sesong ble han funnet skyldig i rasistiske bemerkninger mot Manchester Uniteds Patrice Evra og måtte sitte på tribunen i åtte kamper.

Gjennom den neste sesongen ble det scoret en rekke mål, men det som fikk mest oppmerksomhet var biteepisoden i kampen mot Chelsea. Etter denne bekreftet Suarez at han ønsket seg bort fra klubben. Liverpool nektet å selge Suarez etter sesongslutt og han fortsatte å spille og briljere for den engelske klubben og avsluttet sesongen som toppscorer i Premier League.

Barcelona

Uruguayaneren fikk viljen sin etter sesongen, og ble solgt til den spanske toppklubben FC Barcelona før sesongstart 2014/2015. I sin første sesong var Suarez med på å finne fire trofeer; førsteplass i La Liga, seier i Mesterligaen, seier i Copa del Rey og seier i UEFA Super Cup. Gjennom sesongen 2015/2016 scoret han hele 40 mål. Med denne prestasjonen fikk han tildelt Pichichi-trofeet, som tildeles sesongens toppscorer i La Liga.

 

Luis Suarez – Best i verden?