Topscorere og odds

topscorere Premier League
Hvert år er det i de største ligaene i Europa stor konkurranse om hvem som stikker av med toppscorer-tittelen. I Premier League antar vi at slaget vil stå mellom spissene på de store lagene som for eksempel Lukaku, Agüero, Morata og Lacazzette. I Bundesliga er det trolig at Lewandovski vil toppe ligaen sammen med sitt Bayern München. I Italia blir nok konkurransen svært tett i år i og med at både AC Milan og Inter Milan har rustet opp kraftig etter de fikk nye eiere inn i sommer. I La Liga vil nok kampen som vanlig stå mellom Barcelona og Real Madrid, de har flere strenger å spille på og Messi og Ronaldo vil nok kjempe hele sesongen.

Premier League

Etter seriestarten å dømme virker Lukaku svært interessert i å ta med seg toppscorertittelen hjem etter sesongen. Han har allerede tre mål på tre kamper for Manchester United. Han har over flere sesonger for Everton vist at han kan score mange mål for et dårligere lag enn hva han spiller på nå. Hos Skybet er oddsen på at han blir toppscorer 9/4. Om du vil se oddsene til alle spissene i Premier League kan du blant annet finne odds på Premier League hos pl-guide.com. De andre favorittene til å ta tittelen er nok Laccazette fra Arsenal, Firmino fra Liverpool, Morata i Chelsea og Jesus og Agüero fra Man City.

Det finnes flere nettsteder som har fokus på Premier League, men Skybet er en av de mest anerkjente sidene. De forteller blant annet at Pep Guardiola liker å rotere på laget sitt og at det derfor ikke er skrevet i stein hvem av Agüero og Jesus som kommer til å starte jevnlig på topp for laget, med de har henholdsvis 8/1 og 9/1 i odds. Morata har også 9/1 i odds, Lacazette har 11/1 og Firmino har 28/1.

Serie A

Spissen som kommer til å score mest mål i Italia i år kommer mest sannsynlig fra enten Juventus, Inter Milan, Napoli eller AS Roma.
Det er ikke overraskende at spissene fra storklubbene har størst mulighet for å score mest mål, det er dog litt overraskende at Inter Milan sin spiss, Icardi, har fått såpass stor tiltro av bookmakerne. Klubben har fått nye kinesiske eiere som har satt mye penger til rådighet for ledelsen, og de har styrket stallen kraftig. I tillegg har Icardi selv sett svært god ut i de siste kampene. Icardi og Dybala troner så langt øverst på måltabellen med fire mål hver.

La Liga Topscorere

La Liga

Etter alle solemerker vil tittelkampen også i år stå mellom Barcelona og Real Madrid, dog er Barcelona nokså svekket etter Neymar dro til PSG og dermed kan kanskje Atletico Madrid blande seg inn i titteljaget. Uansett regner vi med at toppscorertittelen vil tilfalle enten en Barcelona eller Real Madrid spiller, enten Messi eller Ronaldo. Messi sin odds er 4/7 og Ronaldo sin er 3/1.

Bundesliga

Mest sannsynlig vil her kampen stå mellom spissene fra Bayern München, Dortmund og RB Leipzig. Sistnevnte lag overrasket ligaen i fjor med en sterk plassering, de har mye penger å rutte med og har en sterk spiss i Timo Werner på topp. Oddsen for at nevne Werner blir toppscorer ligger på 7 hos Bet 365. Robert Lewandovski hos Bayern München har en odds på 4/5, Aubameyang fra Dortmund har en odds på 13/5.

Ligue 1.

Den franske toppserien har fått et gigantisk løft etter at PSG hentet Neymar fra Barcelona, og toppkampen vil mest sannsynlig stå mellom PSG og den regjerende mesteren Monaco. Monaco presterte over all forventning i både serien og Champions League i fjor, men har mistet de fleste av sine beste spillere til andre klubber, nylig mistet de også stjernespissen Mbappè til konkurrenten PSG. Erfarne Radamel Falcao som spiller for Monaco har 5/4 i odds, Edison Cavani fra PSG har 8/11 i odds, Neymar fra PSG har 11/4 og Mbappè har 20 i odds. Det virker som om PSG sine mange stjernespillere vil dele på målene offensivt og at det derfor ikke er helt klart at en av dem vil stikke av med toppscorertittelen. Hos Monaco har Falcao, spesielt med tanke på at de har mistet såpass mange spillere, større ansvar for å putte ballen i mål.

Topscorere og odds