La Liga Toppscorer

Liga BBVA, som rett og slett kalles La Liga eller Primera Division, er den øverste fotballigaen i Spania og som består av 20 lag. Sesongen går fra august til mai og ligaen ble etablert i 1929. Siden starten av ligaen har Real Madrid og Barcelona vært de dominerende klubbene med 54 kombinerte ligatitler. Hver klubb i La Liga spiller 40 kamper og spiller to ganger mot hver klubb, med en hjemmekamp og en bortekamp.

La Ligas desidert beste toppscorer er Barcelonas Lionel Messi, som også innehar rekorden for flest scoringer i en sesong med 50 mål i 2011-2012. Athletic Bilbaos Telmo Zarra, som holdt æren av å være turneringens og tidenes toppscorer fram til 2014, var toppscorer i seks sesonger mellom 1945 og 1953. Tre andre spillere – Real Madrids Alfredo Di Stéfano, Quini fra Sporting de Gijón og Barcelona og Hugo Sánchez fra Atlético Madrid og Real Madrid – avsluttet som toppscorere over fem sesonger.

Videoklipp fra Leganes vs Barcelona

1. Lionel Messi – 316 scoringer

En av de mest populære La Liga-målscorerne i verden: Argentina & FC Barcelona Pride. Messi har også rekorden for flest mål i La Liga Sesongen (50). I løpet av hans karriere i L a Liga, scoret han 316 mål på 352 kamper. Med en scorings ratio på 0,90, er han er den beste toppscoreren i La Liga. Etter hans to hundre og førtiandre mål i La Liga, ble Messi tidenes toppscorer for Barcelona.

2. Cristiano Ronaldo – 261 scoringer

De mest komplette spillerne i denne epoken: ser ustoppelig ut i denne la liga- sesongen. Han er nå toppscorer i denne La Liga-sesongen og fortsetter med stor fart. Hans karriere nådde han 261 mål med en respektfull scorings ratio på 1,13 i 237 kamper, som er mer enn noen andre i topp 10- klassen for La Liga toppscorere. Dette inkluderer hans siste hat-trick mot Espanyol.

Odds

Hvis du er ute etter de beste La Liga-tipsene eller hvis du ønsker å dra nytte av de beste La Liga-oddsene, er du er kommet til rett plass. Her vil du kunne følge en La Liga guide der vi forklarer alt du trenger å vite for å plassere innsatsen.