Norges 5 beste toppscorere

Joshua King i Bournemouth.

Det norske herrelandslaget i fotball representerer Norge i internasjonal fotball og er kontrollert av Fotballforbundet i Norge, et styringsorgan for fotball i Norge. Norges hjemmebane er Ullevaal Stadion i Oslo og deres hovedtrener er Per-Mathias Høgmo. Laget er pr. juli 2016 rangert av FIFA som det 49. beste landslaget i verden.

Norge har deltatt tre ganger i FIFA World Cup (1938, 1994, 1998), og en gang i Europamesterskapet i fotball (2000).
Norge er også bemerkelsesverdig som det eneste landslaget som aldri har tapt noen av de kampene de har spilt mot Brasil. I de fire kampene de har spilt, har Norge en 2-0-2-statistikk mot Brasil, med en av disse seirene fra VM i 1998.

Norge spiller kvalifisering til neste VM i fotball 2018 i Russland og må vinne et gruppespill for direktekvalifisering til VM. Slutter Norge som nummer er det også muligt att gå videre; de åtte beste toerne spiller nemlig play-off mot hverandre. Oddset på att Norge skall avansere til VM er i skrivende stund runt 150 ganger pengene. Norge ligger just nå nest sist i gruppen med 3 poeng. I gruppen spiller også toppnasjoner som Tyskland, Nord-Irland og Tjeckien.

Norges 5 beste toppscorere fra listen neden spiller samtlige om en plats i det norske herrelandslaget og sjanse til å spille i VM i Russland – hvem tykker du er best av disse?

Norges 5 beste toppscorere

5. Christian Gytkjaer

Christian Lund Gytkjær (født 6. mai 1990) er en dansk fotballspiller. Han spiller som spiss eller midtbanespiller for Rosenborg i den norske Tippeligaen. Gytkjær har samlet totalt 25 ungdomslandskamper for Danmark i fem ulike aldersgrupper.

4. Adama Diomandé

Valentin Adama “Dio” Diomande (født 14. februar 1990) er en norsk fotballspiller som spiller som spiss for Premier League-klubben Hull City. Han har tidligere spilt for Lyn, Skeid, Hødd, Strømsgodset, Dinamo Minsk og Stabæk. Diomande ble født i Oslo med foreldre fra Elfenbenskysten. Han spilte ungdomsfotball for klubbene Holmlia, Vålerenga og Lyn. Han har også gått på Norges Toppidrettsgymnas, som de fleste av Lyns unge spillere. Han studerte først idrettsvitenskap ved Ulsrud videregående skole.

3. Jo Inge Berget

Jo Inge Berget (født 11. september 1990) er en norsk fotballspiller som spiller som spiss for Malmö FF i Allsvenskan. Han har spilt profesjonelt i sitt hjemland, Italia, Wales, Skottland og Sverige og debuterte på det norske landslaget i 2012.

2. Tarik Elyounoussi

Tarik Elyounoussi (født 23. februar 1988) er en norsk fotballspiller som spiller for den greske klubben Olympiakos, som spiss eller ving. Han er født i Al Hoceima, Marokko, og flyttet fra Elyounoussi til Norge sammen med familien sin da han var 12 år gammel. Han begynte å spille fotball i klubben Nylende i Fredrikstad, og deretter sluttet han seg til Trosvik, hvor mange av de unge spillerne i Fredrikstad juniorlaget har sine røtter.

1. Joshua King

Joshua Christian Kojo “Josh” King (født. 15 januar 1992) er en norsk fotballspiller som spiller som spiss eller ving for Premier League-klubben Bournemouth og det norske landslaget.
King ble signert av Manchester United fra Vålerenga i 2008. Etter å ha spilt for Preston North End, Borussia Mönchengladbach, Hull City og Blackburn Rovers, signerte han fast med Blackburn i januar 2013. Han byttet til Bournemouth i mai 2015.

Topp 5 – toppscorere i verden

Hvilke er da di aller beste toppsorene i verden? Det beror på hvordan man sier det hele. Vår liste neden er et forslag til di aller beste målkongene genom tidene – basert på antall mål i forhold til antal spillede kamper.

5. Robbie Keane har scoret 369 ganger (i 836 kamper)

Keane i Irland

Robbie Keane hadde sin debut i 1997 for Wolves hvor han scoret 2 ganger mot Norwich City, og etter dette har han til dags dato scoret hele 367 ganger. Den irske spilleren har scoret for Coventry, Inter, Leeds, Tottenham, Liverpool, West Ham, Aston Villa, Celtic og LA Galaxy, mens han innehar en nasjonal rekord på 67 scoringer for Den Irske Republikk.

4. Samuel Etoo har scoret 378 ganger (i 782 kamper)

Samuel Etoo i Antalyaspor

En annen velbereist toppscorer, Etoo (f.n. Antalyaspor), har for det meste scoret for Mallorca, Barcelona og Inter, mens han i tillegg også har opparbeidet seg et scoringsskjema for Chelsea, Anzhi, Everton og Sampdoria. Han scoret også 56 ganger for landslaget til Kamerun.

3. Zlatan Ibrahimovic har scoret 401 ganger (i 740 kamper)

Zlatan glad.

Zlatan Ibrahimovic (f.n. Man United), som kommer fra Malmø, har hittil i sin karriere scoret og vunnet kamper med Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan og Paris Saint-Germain. For det svenske landslaget har han hittil scoret 57 ganger.

2. Christiano Ronaldo har scoret 501 ganger (i 753 kamper)

Ronaldo spiller kempebra.

Denne portugisiske spilleren kan vise til utrolige 323 scoringer for Madrid i løpet av kun 308 kamper og 118 scoringer for Manchester United, 5 for det første laget han spilte for, Sporting, samt 15 scoringer for det portugisiske landslaget.

1. Lionel Messi har scoret 478 ganger (i 629 kamper)

Messi mot Celtic.

Med 429 scoringer for Barcelona, er Messi klubbens desidert beste toppscorer og puster rekorden fra det argentinske landslaget i nakken, med hittil 49 scoringer. Han har også scoret 11 ganger for Barcas andre- og tredjelag i den spanske fjerde- og tredjedivisjonen.

Norges 5 beste toppscorere